Fajah Lourens' ervaring met cellulite

Hallo prachtige vrouwen,

Mijn naam is Fajah, en vandaag wil ik het met jullie hebben over iets dat velen van ons aangaat: cellulite. In de loop der jaren heb ik beseft dat we zoveel meer zijn dan een oppervlakkig beeld of een paar putjes op onze benen. We zijn prachtige, complexe wezens met verhalen, ervaringen en krachten die veel dieper gaan dan onze huid.

Wat is cellulite?

Laten we eerst dieper ingaan op wat cellulite eigenlijk is. Cellulite ontstaat wanneer vetophopingen door het bindweefsel onder onze huid drukken, wat resulteert in de welbekende 'putjes' of 'indrukken.' Hoewel het vaak als ongewenst wordt gezien, is het een volledig normaal fenomeen. Interessant genoeg is de aanwezigheid van cellulite grotendeels genetisch bepaald, wat betekent dat het niet altijd een directe correlatie heeft met onze levensstijl of fitnessniveau.

Lichaamstypes: ectomorf, mesomorf en endomorf

Ons lichaamstype kan ook invloed hebben op waar en hoe vet wordt opgeslagen, en dus op het uiterlijk van cellulite. Er zijn drie bekende lichaamstypes:

  • Ectomorf: Mensen met dit lichaamstype zijn vaak slank met weinig lichaamsvet en spiermassa. Ze hebben moeite om aan te komen.
  • Mesomorf: Dit lichaamstype heeft een atletische bouw, met een goede balans van spieren en lichaamsvet.
  • Endomorf: Mensen met dit lichaamstype hebben vaak een rondere of zachtere bouw en kunnen gemakkelijker vet opslaan. Ikzelf val in deze categorie. Het heeft me mooie billen gegeven, maar helaas ook wat cellulite.

De reis naar zelfliefde

Ik geef het toe... Jarenlang heb ik me geschaamd voor mijn cellulite, maar na verloop van tijd heb ik geleerd het te omarmen. Het afgelopen jaar heb ik geen cupping op mijn huid gebruikt, en het was zichtbaar, maar in plaats van me te schamen, voelde ik me de gelukkigste vrouw op deze planeet—met cellulite. Omdat ik heb geleerd dat zelfliefde niet afhankelijk is van hoe ik eruitzie.

Door onszelf precies te lief te hebben zoals we zijn, met al onze 'imperfecties,' worden we heel. En wanneer we heel zijn, openen we de deur naar ongelooflijke mogelijkheden en kansen in ons leven.

Dus ja, als ik ervoor kies om te cuppen, weet ik dat mijn cellulite waarschijnlijk minder zal zijn volgend jaar. Dat is mijn keuze, gemaakt uit liefde en niet uit schaamte.

Je bent mooi zoals je bent

Lieve vrouwen, onthoud dat je zoveel meer bent dan je uiterlijk. Je waarde wordt niet bepaald door de aanwezigheid of afwezigheid van cellulite. Omarm jezelf, houd van jezelf, en weet dat je mooi bent precies zoals je bent.

Met al mijn liefde,

Fajah